اهمیت حسابرسی داخلی

۱۰ نکته برای حسابرسی داخلی موفق

۱۰ نکته برای حسابرسی داخلی موفق می‌تواند کسب و کار شما را تا حد زیادی بهبود بخشیده و روند کاری شما را کار آمد و پر بازده کند.

مدت زمان مطالعه این مقاله : ۵ دقیقه

شرکت حسابرسی مفید:

به طور حتم هر شغل و کاری نکاتی کلیدی برای پیشرفت دارد. هر فرد اگر در کار خود بخواهد روند صعودی داشته باشد خواه یا ناخواه مجبور است از این نکات کلیدی پیروی کند. ما در این دو مقاله سعی داریم به این نکات به صورت تحلیلی نگاهی کرده و آن ها را به دقت بررسی کنیم.

مطالعه این مقاله می تواند برای علاقه مندان این حوزه بسیار مفید و کارآمد باشد.

شما با مطالعه این مقاله می توانید به پرسش هایی از جمله :

چه نکاتی در کار حسابرسی در اولویت قرار دارند؟

نکاتی کلیدی شغل حسابرسی داخلی چیست؟

انتخاب یک حسابرس داخلی باید چگونه صورت بگیرد؟

حسابرسی داخلی بر پایه چه نکاتی بنا شده است؟

بیشتر حسابرسان داخلی از چه بخش  هایی دچار ضعف هستند؟

کدام نکات باعث پیشرفت بیشتر یک حسابرس داخلی است؟

 

 

 

ممیزی‌های داخلی ابزاری عالی برای ارزیابی و بهبود فرایندهای مهم تجاری شما هستند. این حسابرسی‌ها مشخص می‌کنند که سیستم کاری شما کارکردی مناسب دارند یا خیر. در این میان می‌توانید متوجه خطاهای راهبردی‌های سازمان یا شرکت هم شده و در نهایت تصمیم به تغییر آن‌ها بگیرید. در این مقاله می‌خواهیم به ۱۰ نکته کاربردی و مهم  در حسابرسی داخلی پرداخته و آن‌ها را برای شما بازگو کنیم. در نظر گرفتن این موارد می‌تواند تا حد زیادی باعث پیشرفت کاری و مالی شما شود.

حسابرسی داخلی راهی برای پیشبرد اهداف سازمانی:

ممیزی‌های داخلی بازرسی‌ها یا ارزیابی‌هایی هستند که در داخل یک سازمان انجام می‌شوند تا فرآیند‌ها و رویه‌های عملیاتی سازمان با استراتژی‌های از پیش تعیین شده مطابقت داشته باشند. این کار در بیشتر موارد به وسیلۀ حسابرس داخلی سرسامان داده می‌شود. اما حسابرسی داخلی باید بر نکاتی مهم تکیه کند تا بتواند روند راهبردی را برای سازمان یا شرکت به ارمغان بیاورد.

 

نکاتی برای ممیزی داخلی موفق

در حالت ایده‌آل‌، ممیزی‌های داخلی باید بیش از یک بررسی سریع کنترل کیفیت باشند. اگر آن‌ها را جدی بگیرید می‌توانید از آن‌ها به عنوان ابزاری قدرتمند برای پیشرفت مداوم استفاده کنید. برای اجرای موفقیت آمیز حسابرسی داخلی می‌خواهیم تعدادی نکتۀ بسیار مهم را با شما در میان بگذاریم.

یک هدف مشخص تعیین کنید.

هرچه هدف سازمان در دسترسی به اهداف کاری واضح تر باشد بهتر می‌توانید برای آینده برنامه ریزی کنید. در این میان هدف گذاری برای اهداف طولانی مدت می‌تواند نقش حسابرسی داخلی را پررنگ تر کرده و مهمتر جلوه دهد. به زبان ساده تر اگر در مورد آنچه که می خواهید به دست آورید طرحی روشن داشته باشید ایجاد یک طرح جامع برای رسیدن به آن بسیار آسان تر می شود.

 

برای رسیدن به یک الگوی مناسب برای آینده نگری سازمان بهتر است پرسش‌هایی را از خود داشته باشید.

  • من از کسب و کار خود چه می‌خواهم؟
  • چه اولویت‌هایی در کار وجود دارند؟
  • هدف من از کسب و کار در طولانی مدت و کوتاه مدت چیست؟

 

ایجاد حمایت و اقتدار

حسابرسی داخلی خوب خیلی بیشتر از پرداخت ساده خدمات کنترل کیفیت است. شما باید در سراسر سازمان خود از مدیریت ارشد گرفته تا کف فروشگاه پشتیبانی واقعی ایجاد کنید. یکی از راه‌های دستیابی به این هدف، تعیین حسابرسی داخلی با نفوذ و البته با اختیارات کافی است. این فرد باید صریح، صادق‌، دیپلماتیک‌ و از نظر فرهنگی حساس و مصمم باشد.

 

 اولویت بندی کنید

حسابرسی داخلی شامل غربال کردن انبوهی از اطلاعات است که برای کنترل امور و تعیین اولویت‌های سازمان بسیار کابردی در نظر گرفته می‌شود. شما باید بر اساس اهداف حسابرسی تعیین کنید که کدام یک از اجزای فرآیند یا خطراتی می‌تواند کسب و کار شما را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

برای برنامه ریزی دقیق در حسابرسی داخلی نیاز از ابتدا از خود پرسش‌هایی مهم را بپرسید. این کار می‌تواند تا حد زیادی از مشکلات آیندۀ کسب و کار شما جلوگیری کند.

برای مثال:

 

  • در حال حاضر چه کاری انجام می دهیم؟
  • این فرایندها چگونه در حال اجرا هستند؟ از شروع تا پایان را باید مد نظر داشته باشید.
  • گلوگاه اصلی مناطق مشکل ساز یا خطرات کار در کدام قسمت‌هاست؟
  • چه اهداف تولیدی را تعیین کرده ایم و چگونه آنها را تحقق می بخشیم؟
  • چگونه توافقاتی را که درباره فرآیندهای خود بسته ایم ، کنترل و محافظت می کنیم؟
  • چه رویه‌ها و دستورالعمل‌هایی را ارائه داده ایم تا اطمینان حاصل شود که فرآیندهای عملیاتی طبق برنامه پیش می روند؟
  • طبق گفته کارکنان ما ، چه چیزی خوب کار می کند و چه چیزی در کار اختلال ایجاد می‌کند؟

در این میان باید پاسخی مناسب برای تمامی این پرسش‌ها پیدا کرده و به آن‌ها پاسخی واقع گرایانه بدهیم. این کار می‌تواند در طولانی مدت و کوتاه مدت تمامی مشکلات را برطرف کرده وحتی آیندۀ کاری شما را تضمین کند. شما می‌توانید باقی این مقاله را در شمارۀ بعدی مطالعه کنید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.